KONSERNLEDELSE

Analytiker om DNB-endringene: – Ser hvor viktig IT har blitt

Analytiker Jan Erik Gjerland tolker børsmeldingen til DNB som at banken ønsker å vise at man nå gjør et taktskifte innad i Norges største bank.

Jan Erik Gjerland, bankanalytiker i ABG Sundal Collier

Mandag formiddag kom nyheten fra DNB om endringer i konsernledelsen. Den største endringen er at leder for personmarked, Ingjerd Blekeli Spiten, går ut av konsernledelsen.

  • Bedriftsmarked Norge løftes som et eget forretningsområde. Leder for området, Rasmus Aage Figenschou, blir en del av konsernledelsen.
  • Maria Ervik Løvold over som leder for personmarked.
  • Det opprettes et nytt støtteområde, people & communication, som ledes av Even Westerveld.
  • Eline Skramstad overtar som konserndirektør for group risk management.

– DNB ønsker nok å vise at man nå gjør et taktskifte, og det viser man da ved å sette inn nye folk. På den måten viser man at det skjer noe, sier analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier til BankShift.

For analytikerselskapet gjelder det nå å sette seg inn i hvem de nye lederne er. Og fra erfaring sier han det kan ta tid før endringene syntes.

– Vi må finne ut av hvem de nye er, hva de kan bidra med i forhold til de gamle. Vi ser ofte at det kan ta litt tid. Så gjenstår det å se om det blir positivt da. Men det viktigste signalet vi ser er at det er mange med IT-bakgrunn, sier Gjerland.

Å gjøre bankdriften mer effektiv er viktig i dagens bankmarked. DNB tapte én milliard kroner i uka gjennom første kvartal i personkundeporteføljen, noe som kan vise hvorfor DNB nå velger å gjøre det Gjerland kaller et taktskifte.

– Vi ser hvor viktig IT har blitt for bankene. Det er viktig for å få ned kostnadene, og det er IT-bedrifter dette her, så de ønsker nok å drive mer effektivt. Ervik Løvold kommer fra IT, men det gjør Spiten også, så hvorfor de ikke ville ha med henne lenger, det vet jeg ikke, sier Gjerland.

Når det kommer til hvilken oppfatning Gjerland har av meldingen til DNB, går det ingen alarmer hos ham.

– Banken er den samme, og det er stort sett de samme folka, sier Gjerland.