STRATEGI
DNB-direktøren om ansattkutt: – Tar grep mens vi fortsatt har et godt arbeidsrom
DNB legger om strategien i selskapet og kutter kostnader. Det betyr at omtrent 500 ansatte vil miste jobben før året er omme.
I en strategimelding DNB kom ut med tirsdag ettermiddag kommer det frem at storbanken forventer lavere inntjening og høyere kostnader i tiden fremover. Derfor vil DNB kutte antall årsverk i banken med omtrent 500 før året er omme.
– Det er snakk om 500 årsverk som i dag er i stab-, støtte- og administrative funksjoner. Det er bredt over DNB, så det vil være snakk om folk som sitter her på hovedkontoret, ute i distriktene, på lokalkontor og på internasjonale kontorer, sier finansdirektør Ida Lerner i DNB til BankShift.
I børsmeldingen til DNB skriver banken at det er snakk om nedbemanning i stab- og støttefunksjoner. Lerner forklarer at det vil gjelde alt fra administrative ressurser og prosjektledere til personer som sitter med risiko og kvalitet-funksjoner.
Venter tøffere tider
DNB har nå endret strategi, ettersom de ser for seg høyere kostnader. Finansdirektøren forteller at banken forventer tøffere tider, både på inntjeningssiden og på konkurransen.
– Norske banker, med DNB, har hatt god lønnsomhet de siste årene på grunn av at inntektene har økt mer enn kostnadene. Men nå ser vi at inntektene flater ut, mens kostnadene vokser. Da innebærer det at vi må ta grep, sier Lerner.
– At vi gjør dette nå går på at vi tar grep mens vi fortsatt har et godt arbeidsrom, legger hun til.
Hun forklarer at konkurransen er tøff i det norske bankmarkedet, og at den nye strategien blir lagt for å fortsatt kunne være konkurransedyktig i tiden fremover.
– Konkurransen er beintøff og vi forventer ikke at den går ned, snarere tvert imot. Vi har vært kostnadseffektive over tid og kommer til å være det også fremover, sier Lerner.
På spørsmål om hva som gjør at DNB velger kostnadskutt i sin nye strategi, og om de har endret på noen av målene sine, forklarer Lerner at det er tidlig å si.
– Våre finansielle mål har ikke endret seg, og det er det eneste jeg kan si. Vi har en kapitalmarkedsdag 19. november hvor vi vil komme mer kvantitativt tilbake til dette, sier direktøren.
Urolig
Når det gjelder de ansatte, som skal ha fått beskjed om nyheten samtidig som børsmeldingen gikk ut, sier Lerner det er tøft.
– Det er naturlig at dette er krevende informasjon å gå ut med. 500 av våre høyt verdsatte ansatte skal ikke lenger være med videre, og det skaper urolighet. For oss handler det nå om å skape ro og ha gode interne prosesser. Det er heller ikke helt radikalt nytt for DNB å være kostnadsbevisste, sier Lerner.
– For at DNB skal kunne drive bærekraftig verdiskapning over tid måtte vi ta grep og bli mer kostnadseffektive og konkurransedyktige, legger Lerner til.