RESULTAT

Nedgang i skadeforsikring for Gjensidige: Blir betydelige pristiltak

Økte utbetalinger for motor- og eiendomsforsikring reduserte resultatet for Gjensidige i andre kvartal. For hele konsernet gikk resultatet opp med 37 prosent.

Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige.
Publisert

– Resultatene for andre kvartal ble betydelig påvirket av høyere skadekostnader i Norge, men vi fortsetter å ha meget sterk vekst, og vår kapitalposisjon er solid, sier konsernsjef Geir Holmgren i en børsmelding fra Gjensidige mandag morgen.

Selskapets forsikringsinntekter økte fra 8,9 milliarder kroner i andre kvartal i fjor, til 9,8 milliarder i år. Resultatet falt imidlertid nesten 5 prosent til 1,4 milliarder kroner. Nå varsler ledelsen høyere priser på forsikring.

– Vi er fullt fokusert på å forbedre lønnsomheten. Økningen i skadekostnader blir møtt med betydelige og målrettede pristiltak, sier Holmgren.

Et finansresultat på 514 millioner kroner dro imidlertid det samlede resultatet opp til 1,8 milliarder kroner. I samme periode i fjor endte finansresultatet på minus 199 millioner og førte til et resultat før skatt på 1,3 milliarder.

Gjensidige åpnet mandag morgen med å falle omtrent syv prosent på Oslo Børs, fra 198,5 til 182,2. Ved skrivende stund er aksjen til selskapet noe opp igjen på 184,6.