RESULTAT

Satte ned renten før sterk kvartalsrapport: – Sterke resultater for banken skal komme kundene til gode

Utlånsveksten i Landkreditt Bank er mer enn doblet siden i fjor.

Ole Laurits Lønnum er konsernsjef i Landkreditt.
Publisert Sist oppdatert

Landkreditt Bank har vært blant de mest offensive hva gjelder prising av boliglånsrenter i år, med flere kutt selv om styringsrenten har stått stille.

Onsdag gjorde de det igjen, og justerte ned noen av sine lånerenter med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Vi har vokst og levert sterke resultater over tid. Dette skal komme kundene til gode. De skal merke at vi er her for dem. Vi var først ute tidligere i år med å sette ned rentene. I stedet for å vente på Norges Banks rentekutt, gir vi igjen litt ekstra nå. Vi håper dette kommer godt med hos kundene våre, uttalte konsernsjef Ole Laurits Lønnum i en pressemelding.

I bankens ferske kvartalsrapport kommer resultatet han snakker om til syne. På årsbasis er utlånsveksten 9,97 prosent - mer enn dobbelt så høy som for et år siden (4,2 prosent). Porteføljen er omtrent jevnt fordelt mellom boliglån og næringslån til landbruket.

Banken fikk et resultat på 90 millioner kroner i kvartalet, opp ni millioner og 11 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Høy innskuddsdekning

Økningen kommer som følge av utlånsvekst og høy innskuddsdekning, skriver banken i rapporten. Konsernet har en innskuddsdekning på 82 prosent, det samme som i fjor.

«Den gode innskuddsdekning bidrar til en høy andel stabil finansiering og er et viktig styringsverktøy for å ha kontroll på rentemarginen. Det er lagt vekt på å ha en god forfallstruktur på alle innlån som er tatt opp i markedet. Høy innskuddsdekning basert på et stort antall mindre kunder og en god forfallstruktur på obligasjonsinnlån bidrar til at likviditetsrisikoen er lav. Konsernets høye innskuddsdekning over tid er en bevisst strategi,» skrives det.

Rører ikke innskuddsrentene

Lønnum lar det ikke være noen tvil om prisstrategien fremover:

– Vi har gjennom hele året vært blant de billigste bankene på boliglån, og dette er en posisjon vi forsterker ved at vi også gjør enkelte justeringer på boliglånsrentene.

Selv om lånerentene kuttes, gjør Landkreditt Bank ingenting med innskuddsrentene nå. 

– Skal man konkurrere i toppen, må man være blant de beste på alle produkter, og vi rører ikke innskuddsrentene nå. Med dagens rentenivå er det gode tider for sparing på konto, og det skal fortsatt komme kundene våre til gode, sier Lønnum.